Medartis | Botulin toksin za gube

Botulin toksin za gube

Injeciranje botulin toksina (pogovorno znanega kot botoks) je najpogosteje uporabljen način pomlajevanja. Primeren je za vse, ki želijo preprečiti prve znake staranja, izredno dobre rezultate pa z njim dosežemo tudi pri starejših, ki si enostavno želijo bolj svežega videza. Zmanjšanje krčljivosti mišic omogoča postopno sprostitev kože in izginjanje števila gubic.

Glavni vzrok za nastanek gub je obrazna mimika. Aktivnost izraznih – mimičnih mišic povzroči krčenje in sproščanje kože nad njimi, posledica česar je nastanek tako imenovanih izraznih gub. Sčasoma postane koža nepovratno zaznamovana, nekatere mišice niso več sposobne popolne sprostitve. Obraz tako postane posut z izraznimi gubami, čelo je namrščeno, pogled “mračen”. Botulin toksin je varna, učinkovita in hitra rešitev za vse, ki si želijo zgladiti vodoravne gube na čelu, navpične gube med obrvmi, in ¨račje tačke¨ okrog oči.

Aktivnost izraznih – mimičnih mišic povzroči krčenje in sproščanje kože nad njimi, posledica česar je nastanek tako imenovanih izraznih gub.

Botulin toksin je nevrotoksin, ki deluje neposredno na vzrok in sicer prekine tok informacij med živcem in mišico ter na ta način oslabi krčenje mišic odgovornih za obrazno mimiko, posledica česar je sprostitev izraznih gub. Najučinkovitejši je za gube med obrvmi, na čelu ter okoli oči.

Za katere gube je primerna uporaba botulin toksina?

Kako poteka injiciranje botulinum toksina?

Koliko časa trajajo učinki posega?

Kdaj odsvetujemo uporabo botulinum toksina?

Kateri so možni stranski učinki uporabe botulinum toksina?