Na Radiu Koper smo lahko poslušali oddajo o estetski kirurgiji. Na vprašanja je po telefonu odgovarjala dr. Nina Suvorov Gregorič, specialistka plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije.

Spoštovane poslušalke, spoštovani poslušalci, danes se bomo v telefonskem pogovoru z doktorico Nino Suvorov Gregorič iz medicinskega centra Medartis v Novi Gorici pogovarjali o estetski kirurgiji. Več informacij o tej temi lahko dobite tudi na spletni strani www.medartis.si ali po telefonu 059 228 380.
Doktor Nina Suvorov Gregorič, lepo pozdravljeni!

Lep pozdrav!
Ste specialistka plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije. Katere storitve opravljate v medicinskem centru Medartis.

[sc_embed_player fileurl=”http://medartis.si/wp-content/uploads/2013/01/Nina-Suvorov-Gregorič-EP-Medartis.mp3″]

Področje plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije je precej široko in obsega tako zdravljenje opeklinskih ran, poškodb in bolezni roke, rekunstruktivno kirurgijo oz. tako imenovano mikrokirurgijo in pa estetsko kirurgijo. V medicinskem centru Medartis smo žal omejeni na samoplačniške storitve, tako da v glavnem izvajamo posege s področja estetske kirurgije ter posvete iz vseh področij same plastične kirurgije v širšem smislu.

Glede na to, da je estetika poglavitni del, lahko za naše poslušalce razložite, za kakšne postopke pravzaprav gre?

Gre za postopke, ki jih izvajamo bodisi v lokalni anestaziji ali brez anestazije. Najpogostejši med temi so postopki pomlajevanja oz. tako imenovani antiaging postopki, kamor sodijo injeciranje botulin toksina, injeciranje hialuronske kisline oz. tako imenovanih mehkotkivnih polnil, kemični pilingi z AHA oz. sadnimi kislinami, mezoterapija, poleg tega pa imamo v centru Medartis tudi izredno dober oz. eden vodilnih laserjev – diodni laser LightSheer za lasersko odstranjevanje dlak.

No, predvidevam, da je javnost v Sloveniji še vedno nekoliko zadržana do estetskih popravkov z botoksom in hialuronsko kislino. Gre za preparate, ki so za uporabnike nekoliko nevarni?

Ne, noben od preparatov, ki jih uporabljamo za uporabnike ni nevaren. V Medartisu uporabljamo le preparate, ki so najboljši trenutno na tržišču, in so narejeni na podlagi dolgotrajnih študij, ki seveda vključujejo tudi varnostne mehanizme za njihove uporabnike. Med botulini toksini uporabljamo preparata, ki sta trenutno najboljša, to sta Vistabel in Dysport, medtem ko pri hialuronski kislini največ uporabljamo preparat Juvederm in Teosyal. Čeprav je resnica to, da je botulin toksin, dejansko toksin, in je v velikih koncentracijah lahko človeku nevaren, pa so koncentracije oz. odmerki, ki jih uporabljamo v estetske namene, nekajtisočkrat manjši in zato za posameznika povsem nenavarni.
Kar se same hialoronske kisline tiče, je leta sicer umetno pridobljena v laboratorijih, vendar pa je hialuronska kislina povsem naravna sestavnina številnih človeških tkiv, tako naprimer kože, kosti, hrustanca in je zato človeku povsem nenavarna.
Sčasoma jo normalno prisoten encim v telesu, to je hialoronaza, povsem razstopi in takrat le ta povsem izgine.

Kateri od estetskih posegov so za vaše paciente najzanimivejši in se jih najpogosteje poslužujejo?

Najpogosteje, glede na to da gre za najenostavnejše postopke za paciente in tudi okrevanje je najkrajše, so tako imenovani pomlajevalni postopki. Kot sem že omenila tukaj prednjačita botulin toksin in hialuronska kislina, poleg tega pa se številni odločajo za kemične pilinge.
Nemalo je tudi tistih, ki se odločijo tudi za katerega od kirurških estetskih posegov. Tako naprimer v medinskem centru Medartis, lahko izvajamo kirurške posege v lokalni anestaziji.
Sem sodijo tako izrezi znamenj in motečih kožnih ali podkožnih sprememb. Poleg tega pa opravljamo tudi estetske posege, kot so na primer, korekcija zgornje – spodnje veke, korekcija štrlečih ušes ali recimo sramnih ustnic.

V medicinskem centru Medartis opravljate tudi strokovne posvete, določene posege s področja plastnične kirurgije. Ali nam lahko poveste nekaj več tudi o tem?

Seveda. V medicinskem centru Medartis opravljamo posvete s katerega koli področja plastične kirurgije. Torej naj še enkrat omenim, da zdravimo tako opeklinske rane, kot poškodbe oz. bolezni roke, opravljamo posvete s področja rekonstruktivnih posegov, in esteske kirurgije.
Opravljamo tudi kirurške posege, zlasti s področja bolezni roke, kot so recimo sindrom zapestnega prehoda, oz. tako imenovani karpalni kanal, lukatrenova bolezen, ali pa sprožilni prst, oz. trigger finger. Gre seveda za posege, ki jih lahko izvajamo le v lokalni anasteziji. Omejitev pa je, da so pri nas posegi le samoplačniški, s tem pa je tudi precej krajša čakalna doba.

Doktorica Nina Suvorov Gregorič, zahvaljujem se vam za sodelovanje v temle pogovoru in vam želim še veliko uspehov pri vašem delu.

Najlepša hvala za vabilo v oddajo. Nasvidenje.

V medinskem centru Medartis poleg estetske kirurgije opravljajo tudi številne druge dejavnosti iz področja zdravstva. Več o tem si lahko preberete na njihovi spletni strani www.medartis.si ali jih pokličete po telefoni 059 228 380.

Pošljite povpraševanje o prostih terminih!