Letni simpozij Laser & Health Academy je mednarodno strokovno srečanje, namenjeno izmenjavi raziskovalnih in strokovnih vsebin. Letos je potekalo od 19. do 20. maja v kongresnem centru v Kranjski Gori in je pokrivalo več področij laserske medicine, med drugim estetiko in dermatologijo, kirurgijo, ginekologijo in dentalno medicino. Udeležilo se ga je več kot 200 udeležencev z vsega sveta.

V Medicinskem centru Medartis skrbimo, da je strokovnost naših zdravnikov in medicinskega osebja vedno v skladu z najnovejšimi dognanji in dosežki.Tako so se simpozija Laser & Health Academy udeležile naše sodelavke (z leve) medicinska sestra Petra Premrl in zdravnici Vesna Tlaker, spec. dermatologije, ter Tamara Klarić, spec. splošne kirurgije, ki pri nas izvajajo laserske terapije.

laser_academy_2017_page

“Z udeležbo na simpoziju smo bile izjemno zadovoljne, saj smo dobile potrditev, da terapije izvajamo v skladu z veljavnimi smernicami, in izvedele nekaj novosti, ki jih bomo lahko uporabile pri vsakdanjem delu v našem medicinskem centru,” so nam sporočile po zaključku srečanja.

Laserske storitve, ki jih izvajamo v Medicinskem centru Medartis, med drugim vključujejo odstranjevanje kožnih izrastkov in drugi manjši kirurški posegi na koži, odstranjevanje krčnih žil, od površinskih do globokih (endovenski posegi), odstranjevanje drugih žilnih sprememb (npr. žilic in rdečice obraza), lasersko odstranjevanje dlak pri ženskah in moških, lasersko pomlajevanje, lasersko zdravljenje stresne inkontinence in pomlajevanje nožnice.