[tab:IZOBRAŽEVANJE]

Nina Suvorov, dr.med, je zaključila študij na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani leta 2001 in opravila strokovni izpit leta 2002.

Po končanem pripravništvu je leta 2004 pričela opravljati specializacijo s področja plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije v Univerzitetnem Kliničnem Centru v Ljubljani. Specializacijo je uspešno zaključila decembra 2010 s specialističnim izpitom, ki ga je opravila s pohvalo.

[tab:IZKUŠNJE]

Med specializacijo se je izobraževala z različnih področij plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije na številnih strokovnih srečanjih. Izobraževala se je na več svetovno priznanih klinikah v ZDA, Kleinert Institute, Louisville, Kentucky ter M.D. Anderson Cancer Center, Houston, Texas. V letih 2006 in 2007 je pričela opravljati evropsko specializacijo s področja Anti-aginga in je članica Evropskega Anti-aging združenja (ESAAM). V letih 2008 in 2009 je večkrat obiskala priznanega strokovnjaka dr. Alfonsa Barrero na njegovi kliniki v ZDA, v Houstonu, v Texasu in se izobraževala s področja transplantacije las s tehniko mikrograftov.
Po opravljenem specialističnem izpitu nadaljuje z aktivnim izobraževanjem ter udeleževanjem na strokovnih srečanjih plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije doma in po svetu.

[tab:KOMPETENCE]

Je članica Slovenskega združenja plastičnih kirurgov, ter evropske različice združenja (ESPRAS – European Society of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery). Včlanjena je tudi v evropsko Anti-aging združenje (ESAAM- European Society of Preventive, Regenerative and Anti-aging Medicine).
Poleg širjenja znanj na področju kirurških tehnik plastične in estetske kirurgije je v sklopu Anti-aging specializacije posebno pozornost namenila urjenju iz nekirurških tehnik pomlajevanja, zlasti injeciranju Botulinum toksina in mehkotkivnih polnil.

[tab:OBJAVE IN MEDIJI]

Nina Suvorov odgovarja na teme, ki jih pokriva plastična kirurgija, na portalu www.ringaraja.net

Intervju z dr. Nino Suvorov v reviji Story

Intervju z dr. Nino Suvorov v reviji Ona z dne 3.5.2013