Medartis | Kirurgija

V kirurški ambulanti Medicinskega centra Medartis dela primarij Franci Koglot, dr.med., specialist splošne kirurgije in travmatologije.

V Medicinskem centru Medartis zdravimo različne vrste venskih obolenj v lokalni anesteziji in ambulantno. Naša zaveza je, da opravljamo efektivno, pacientu finančno dostopno in ugodno zdravljenje obolenj venskega sistema z najmodernejšimi tehnikami in pristopi.

Bolečine v nogah, utrujenost nog, pekoč občutek v podkolenskem delu spodnjih okončin, občutek “nemira” v stopalih ali podkolenici, otekline… Obolenje venskega sistema se pojavi v obliki krčnih žil ali pajčevinastih ven.

Do nedavnega je bila kirurgija v splošni anesteziji edina možna terapija za odstranjevanje krčnih žil. Nove tehnike in nova tehnologija nam danes omogočajo najsodobnejše diagnostične preiskave in nove pristope za zdravljenje venskih obolenj v lokalni anesteziji.

Periferna arterijska bolezen je posledica zožitve žile odvodnice (arterije) v spodnjih okončinah. Kar 15 odstotko ljudi, starejših od 45 let, ima to bolezen.

Kako zdravimo pajčevinaste venske spremembe?
Kaj so varikozne vene?
Kako zdravimo verikozne vene?
Ali zavarovalnica plača poseg?