Dr. Matevž Gorenšek je specialist ortopedske kirurgije, subspecializiran za zdravljenje bolezni hrbtenice in stopal. Svojo poklicno pot je posvetil predvsem operativnemu zdravljenju degenerativnih obolenj hrbtenice. Leta 2004 je diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Specializacijo s področja ortopedske kirurgije je opravil s pohvalo leta 2010 in se kot hrbtenični kirurg zaposlil na Ortopedski kliniki UKC Ljubljana.

Hkrati s strokovnim delom je tudi njegovo znanstveno raziskovalno delo temeljilo na odkrivanju in zdravljenju degenerativnih bolezni hrbtenice. Leta 2008 je s področja eksperimentalnih metod preprečevanja degeneracije medvretenčne ploščice tudi doktoriral.

Je avtor številnih člankov v uglednih strokovnih publikacijah in predavatelj na posvetih s področja hrbtenične kirurgije v Sloveniji in tujini. Je član Vertebrološkega združenja Slovenije in ameriške akademije hrbteničnih kirurgov (American academy of spine surgery). Trenutno je zaposlen kot direktor medicinskega centra MD medicina.

Od leta 2017 je tudi predsednik odbora za zasebno dejavnost in član izvršilnega odbora Zdravniške zbornice Slovenije.

Prijava

Ali ste pozabili geslo?