Laboratorijski pregledi za športnike

Ključ do uspeha vsakega športnika je poleg dobre telesne pripravljenosti tudi zdravstveno stanje posameznika. Stroka priporoča preventivne preglede vsem športnikom, ki redno trenirajo in tekmujejo, pa tudi vsem ostalim rekreativnim športnikom, ki so redno telesno aktivni.

Bistvo preventivnega pregleda je v zgodnjem odkrivanju morebitnih skritih težav, ki jih obremenitve pri športu lahko poslabšujejo. V ta namen smo pripravili dva preventivna pregleda, s katerima lahko preverite svoje zdravstveno stanje.

PAKET ŠPORT

Posebej za športnike zasnovan paket je namenjen tako rekreativnim kot profesionalnim športnikom. Z njim preverite vaše splošno zdravstveno stanje, ledvično funkcijo in vnos beljakovin, za športnike zelo pomembno železo in zalogo železa ter s srčnim označevalcem morebitno pretiravanje z vadbo.

Paket vključuje naslednje preiskave: hemogram, CRP, sečnina, kreatinin, železo, feritin in CK.

PAKET ŠPORT +

Nadgradnja paketa Šport je paket Šport +, ki je prav tako namenjen rekreativnim in profesionalnim športnikom. Z njim preverite vaše splošno zdravstveno stanje, stanje eritropoeze, jeter, ledvic in vnosa beljakovin, za športnike zelo pomembno železo in zalogo železa ter s srčnim označevalcem morebitno pretiravanje z vadbo. Poleg tega preverite še stanje hidracije, pomembnih vitaminov, mineralov in hormonov.

Paket vključuje naslednje preiskave: hemogram, retikulociti, CRP, sečnina, kreatinin, železo, feritin, CK, klor, kalij, natrij, kalcij, fosfat, magnezij, AST, ALT, vitamin B12, folna kislina, kortizol, testosteron (moški).

Laboratorij šport