Zdravljenje urinske inkontinence

Z izrazom urinska inkontinenca označujemo izgubo nadzora nad uhajanjem urina. Pojav je zelo pogost in predstavlja velik socialni in higienski problem, saj voda uhaja bodisi po kapljicah ali v celoti, tudi če jo poskušamo zadržati. S to težavo se pogosteje spopadajo ženske, čeprav doleti tudi moške. Zavedati pa se moramo, da je uhajanje vode vedno patološko in v nobenem primeru ne gre za normalno, s staranjem povezano stanje.

delovanje-secnega-mehurja

Delovanje sečnega mehurja

Sečni mehur je raztegljiv mišičast organ, ki služi shranjevanju urina in leži za sramno kostjo. Normalna napolnjenost mehurja zdrave odrasle osebe je okoli 4 dcl, pri starejših pa okoli 3 dcl. Njegovo delovanje nadzoruje avtonomni živčni sistem.
Več
Vrste-urinske-inkontinence

Vrste urinske inkontinence

Urinsko inkontinenco delimo na več vrst, tudi glede na vzroke za njen nastanek.
Več
Pomen-hitre-diagnostike-pri-inkontinenci

Pomen hitre diagnostike pri inkontinenci

Ob pojavu inkontinence je pomembna hitra diagnostika. Ne glede na to s katero vrsto urinske inkontinence se spopadate, je treba najprej poskrbeti za ustrezno zdravniško diagnozo, da lahko nato poiščete ustrezno zdravljenje.
Več
Na-voljo-je-vec-oblik-pomoci

Na voljo je več oblik pomoči

Pri pojavu urinske inkontinence je najbolje ukrepati takoj. Danes je na voljo veliko različnih pripomočkov in posegov za njeno obvladovanje in izboljšanje kakovosti življenja.
Več

Kontaktni obrazec

Več

Prijava

Ali ste pozabili geslo?