Beno Repe, dr. med.

specialist radiologije

Študij medicine je zaključil na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani leta 2007. Leta 2009 je pričel opravljati specializacijo s področja radiologije v Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica in kasneje v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani. Leta 2013 je specializacijo zaključil s pohvalo.

Izkušnje

Je splošni radiolog, ki se ukvarja s slikovno diagnostiko vseh organskih sistemov z uporabo različnih radioloških tehnik: MR (magnetna resonanca), CT (računalniška tomografija), klasične RTG preiskave in UZ (ultrazvok) ter intervencijskimi radiološkimi posegi (znotraj žilnimi intervencijskimi posegi in ne-žilnimi intervencijskimi posegi). Izvaja diagnostične UZ preiskave, kot napredno metodo tudi UZ preiskave s kontrastom. V terapevtske namene izvaja tudi UZ vodene aplikacije zdravil (blokade).

Kompetence

Je član ZRS (Združenje radiologov Slovenije) in ESR - European Society of Radiology (Evropsko združenje radiologov). V okviru posebnega zanimanja za intervencijsko radiologijo se je udeležil delavnic pri svetovno znanih intervencijskih radiologih: dr. Marco Manzi (Italija), prof. dr. Thomas Zeller (Nemčija) in drugih. Tudi sicer se vseskozi strokovno izpopolnjuje in udeležuje vseh pomembnejših strokovnih srečanj iz diagnostične in intervencijske radiologije.