EKIPA

Nina Suvorov, dr. med.

Estetska kirurginja Nina Suvorov, dr. med., specialistka plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije, je tej veji medicine zapisana od leta 2004. Po zaključenem študiju na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani in pripravništvu je plastična kirurgija postala njena izbira. Pod somentorstvom enega najbolj priznanih slovenskih plastičnih, rekonstrukcijskih in estetskih kirurgov Francija Planinška je specializacijo opravila v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani ter jo zaključila s posebno pohvalo »cum laude«.

Vrsto let je bila kot kirurginja specialistka na kliničnem oddelku za plastično, rekonstrukcijsko, estetsko kirurgijo in opekline del ekipe največje slovenske medicinske ustanove. Njeno strokovno področje znotraj oddelka je bilo preoblikovanje telesa po masivnem hujšanju. Bila je tudi članica predmetnega konzilija.

Plastična kirurgija se izjemno hitro razvija, zato se je izobraževala na več svetovno priznanih klinikah v ZDA – na Kleinert Institute v Louisvilleu, Kentucky, in na M.D. Anderson Cancer Centru v Houstonu, Texas. Med njenimi izobraževanji izstopa trimesečno dodatno izobraževanje iz estetske kirurgije na prestižni Akademikliniken v Stockholmu na Švedskem pri svetovno znanem estetskem kirurgu dr. Peru Hedenu in izobraževanje v ameriškem Houstonu pri dr. Henryu Mentzu, ki je eden izmed vodilnih estetskih kirurgov v ZDA.

Njena specialnost je oblikovanje telesa z zatezanjem kože na različnih delih s posegi, kot so abdominoplastika, brahioplastika, stegenski lifting, kot tudi operacija prsi oziroma korekcija prsi … Kot ženska, ki intimno razume zadrege, nelagodnosti in strahove druge ženske, je posebno pozornost namenila estetski kirurgiji dojk in genitalni estetski kirurgiji.

Pridobivanje novih znanj se v medicini nikoli ne konča, zato Nina Suvorov, dr. med., vseskozi aktivno išče nova spoznanja in prepoznava ter v svoje delo vpeljuje nove trende. Na svojem strokovnem področju se je posebej posvetila anti-aging medicini, iz katere je opravljala evropsko specializacijo, kjer je posebno pozornost namenila urjenju v nekirurških tehnikah pomlajevanja, zlasti injiciranju botulinum toksina in mehkotkivnih polnil.

Svoje znanje s kolegi iz medicine širi kot ena izmed treh slovenskih inštruktoric za botoks in polnila v okviru podjetja Merz aesthetics. Redno se udeležuj izobraževanj, ki jih podjetje pripravlja za svoje strokovnjake in je tako nenehno v stiku z novostmi, ki jih ponujata estetska medicina in plastična kirurgija.

Vseskozi se udeležuje vseh pomembnejših strokovnih srečanj iz plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije doma in po svetu. Strokovna in splošna javnost jo pozna kot kredibilno sogovornico o estetski kirurgiji v medijih.

Je članica SZPREK – Slovensko Društvo Plastičnih, Rekonstrukstivnih in Estetskih Kirurgov, ter evropskega združenja ESPRAS – European Society for Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery. Včlanjena je tudi v evropsko Anti-aging združenje WOSAAM (World Society of Preventive, Regenerative and Anti-aging Medicine).

Pri svojem delu sodeluje z Estetiko Med-art in MD medicino, kjer se z vso predanostjo in strokovnostjo posveča izzivom, ki jih ponuja plastična kirurgija in jih vsakodnevno prinašajo pacienti iz vseh koncev države.

Vesna Tlaker, dr. med.

Vesna Tlaker, dr. med., je diplomirala na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani leta 2002 in se nato zaposlila na Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani, kjer je delala na interni in kirurški kliniki ter v porodnišnici. Od leta 2006 do 2016 je bila zaposlena na Dermatovenerološki kliniki UKC Ljubljana, kjer je tudi opravila specializacijo iz dermatovenerologije. Specialistični izpit je s pohvalo opravila leta 2010. Aprila 2014 je bila imenovana na mesto asistentke na Katedri za dermatovenerologijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani.

V ospredju njenega dela je poleg klasične dermatologije zlasti estetska medicina – pomlajevanje in izboljšanje videza obraza in telesa s pomočjo injiciranja botoksa in polnil, resorbilnih niti, kemičnega pilinga, laserske terapije in drugih medicinskih naprav, injekcijske lipolize, estetskega odstranjevanja kožnih sprememb in izrastkov. Poleg tega se ukvarja s celotnim področjem dermatovenerologije, še zlasti pa s problematiko kožnih znamenj in tumorjev ter bolezni kože, luskavice in drugih vnetnih bolezni kože, aken in bolezni kože na obrazu, bolezni las in lasišča ter nohtov. V okviru doktorskega študija se ukvarja z raziskovanjem humanih virusov papiloma. Aktivno sodeluje na slovenskih in mednarodnih dermatoloških strokovnih srečanjih in na podiplomskih specializiranih izobraževanjih za zdravnike predava ter poučuje o dermatoloških temah. Je članica upravnega odbora Združenja slovenskih dermatovenerologov, sodeluje pa tudi pri izhajanju strokovne revije Acta Dermatovenerologica APA in je avtorica številnih prispevkov s področja dermatologije v strokovnih in splošnih publikacijah. Je članica mednarodnega strokovnega združenja za kemični piling International peeling society, evropskega združenja za dermatoonkologijo EADO, Network-Globalhealth – Worldwide Physicians’ Network for Aesthetic Medicine, International Society of Lipolysistherapy, Evropskega združenja za kožni lupus eritematozus EUSCLE in portala za e-dermatologijo pri Fundaciji Rene Touraine.

Ukvarja se s celotnim področjem dermatovenerologije, še zlasti podrobno pa s problematiko kožnih znamenj in tumorjev ter dermatološke kirurgije. V okviru doktorskega študija se ukvarja z raziskovanjem humanih virusov papiloma. Aktivno sodeluje na slovenskih in mednarodnih dermatoloških strokovnih srečanjih ter v okviru podiplomskih tečajev in šol za splošne zdravnike in pediatre predava in poučuje o dermatoloških temah.

Zadolžitve in članstva v strokovnih organizacijah
Članstvo v upravnem odboru Združenja slovenskih dermatovenerologov, od februarja 2010
Članstvo v Network-Globalhealth – Worldwide Physicians’ Network for Aesthetic Medicine
Članstvo v International peeling society
Članstvo v evropskem združenju za dermatoonkologijo EADO
Članstvo v Network-Globalhealth – Worldwide Physicians’ Network for Aesthetic Medicine Članstvo v International Society of Lipolysistherapy
Članstvo v evropskem združenju za kožni lupus eritematozus EUSCLE
Strokovno sodelovanje s portalom za e-dermatologijo pri Fundaciji Rene Touraine.

Vabljeno pregledno predavanje na strokovnem srečanju v tujini
Tlaker Žunter V. What’s New on the Horizon in Psoriasis Therapy. Immunology Summit 2014. Bucharest, Romania: 11.-12. april 2014.

Vabljeno pregledno predavnje na domačem strokovnem srečanju, ki ima značaj nacionalnega srečanja
Tlaker Žunter V. Delavnica Prepoznavanje kožnih znamenj. Katedra za družinsko medicino, Medicinska fakulteta Ljubljana, Združenje zdravnikov družinske medicine. 38. strokovno srečanje timov 2012. Ljubljana: 25. in 26. maj 2012.

Tlaker Žunter V. Biološka zdravila in podobna biološka zdravila: razlike med podobnimi biološkimi in generičnimi zdravili. X. dermatološki dnevi v Mariboru. Maribor, 8.-10. november 2013.

Tlaker Žunter V. Sodelovanje z bolnikom pri zdravljenju luskavice. X. dermatološki dnevi v Mariboru. Maribor, 8.-10. november 2013.

Tlaker Žunter V. Huda luskavica – klinični primeri. Katedra za družinsko medicino, Medicinska fakulteta Ljubljana, Združenje zdravnikov družinske medicine. 40. strokovno srečanje timov 2014. Ljubljana: 23. in 24. maj 2014.

Tlaker Žunter V. Ali lahko še naprej opravljam svoje delo? Kaj narediti v primeru, ko nam razkužila uničujejo kožo in nohte? 3. strokovno izobraževanje za varnost in zdravje na delovnem mestu, doma in v okolju. Nevarne kemikalije: izbrana poglavja 2014. Ljubljana: Drutvo za širjenje toksikološkega znanja in Zavod za toksikologijo in zastrupitve: 28. marec 2014.

Tlaker Žunter V. Obravnava bolnika z bazalnoceličnim karcinomom v Sloveniji. Zbornik pripsevkov / 56. Tavčarjevi dnevi, Portorož, 6.-8. november 2014. Ljubljana: Medicinska fakulteta, Katedra za interno medicino, 2014: 371.

Tlaker Žunter V. Naše izkušnje s fotodinamičnim zdravljenjem in obvladovanje bolečine. XI. dermatološki dnevi v Mariboru. Maribor, 8.-10. november 2014.

Aktivna udeležba na mednarodnih strokovnih srečanjih z ustno predstavitvijo ali predstavitvijo posterja

Tlaker Žunter V. What’s your diagnosis? WYD1 – cutaneous oncology : case presentation : 10th international congress of dermatology, Golden jubilee congress, Final programme, Prague, May 20-24, 2009. 2009; Prague. [COBISS.SI-ID 27178201]

TLAKER ŽUNTER, Vesna, PLANINŠEK RUČIGAJ, Tanja. Pioderma gangrenozum – niso vse razjede goleni venske etiologije = Pyoderma gangrenosum – all ulcers cruris are not of venous etiology. V: LUZAR, Boštjan (ur.), JURČIĆ, Vesna (ur.), PIŽEM, Jože (ur.), CALONJE, Eduardo (ur.). XL. memorialni sestanek profesorja Janeza Plečnika z mednarodnim simpozijem, 3.-4. december 2009, Ljubljana. Novosti v dermatopatologiji. V Ljubljani: Inštitut za patologijo, Medicinska fakulteta, 2009, str. 265-273. [COBISS.SI-ID 21608248]

Tlaker Žunter V. Antimalarials in dermatovenerology. Mednarodni dermatovenerološki kongres. Sistemsko zdravljenje v dermtovenerologiji. Ljubljana, 29. in 30. 9. 2011. Ljubljana: Katedra za dermatovenerologijo, Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani.

Planinšek Ručigaj T, Tlaker Žunter V. Lymphoedema treatment in Slovenia / Tanja Planinsek Rucigaj, Vesna Tlaker Zunter. V: The European journal of lymphology and related problems. – ISSN 0778-5569. – Vol. 23, no. 66 (2012), str. 16.

Planinšek Ručigaj T, Tlaker Žunter V. Palliative therapy of lymphedema in metastatic breast cancer. MASCC/ISOO International Symposium on Supportive Care in Cancer. Berlin, Nemčija, 27.-29. junij 2013.

Tlaker Žunter V, Gajšek P, Planinšek Ručigaj T. Internet-based interactive patient questionnaires: an innovative approach to self-assessment of pigmented skin lesions and risk of skin cancer. 8th World Congress of Melanoma. Hamburg, 17-20 Juy 2013.

Tlaker Žunter V. Bazalnocelični karcinom kot oblika kronične rane. 10. simpozij o ranah z mednarodno udeležbo “Zdravljenje ran – dobra praksa in nova znanja”. Portorož: UKC Ljubljana, Kirurška klinika, Klinični oddelek za kirurške okužbe, 23. in 24. april 2015.

Lunder T, Marko PB, Tlaker Žunter V, Kralj B, Koser Kolar N. Long-term drug survival of biologics in patients with psoriasis: analysis of the Slovene registry. In: WCD 2015 abstracts and proceedings. Vancouver: World congress of Dermatology, 8-13. junij 2015.

Tlaker Žunter V, Lovrečić L. New therapeutic options for nevoid basal cell carcinoma (Gorlin) syndrome. Genetika 2015. Rogaška Slatina, 20.-23 September 2015.

Tlaker Žunter V. Fotodinamično zdravljene aktiničnih keratoz. Svetlobna terapija v medicini / 2. simpozij slovenskega združenja za fotomedicino in fotobiologijo z mednarodno udeležbo. Ljubljana: 3. oktober 2015.

Tlaker Žunter V, Kitanovski J. Therapy of multiple basal cell carcinomas with vismodegib in a pediatric patient with basal cell nevus (Gorlin) syndrome – a case report. 11th EADO Congress & 8th World Meeting of Interdisciplinary Melanoma/Skin Cancer Centres. Marseille, Francija: 28.-31. oktober 2015.

Aktivna udeležba na domačih strokovnih srečanjih z ustno predstavitvijo ali predstavitvijo posterja

TLAKER ŽUNTER, Vesna, DRAGOŠ, Vlasta. Ektoparazitoze. V: DRAGOŠ, Vlasta (ur.). Osnove otroške dermatologije za pediatre : zbornik tečaja. Ljubljana: Dermatovenerološka klinika, Univerzitetni klinični center, 2010, str. 29-21. [COBISS.SI-ID 27176665]

DRAGOŠ, Vlasta, TLAKER ŽUNTER, Vesna. Dermatoze pri atopijskem dermatitisu. V: DRAGOŠ, Vlasta (ur.). Osnove otroške dermatologije za pediatre : zbornik tečaja. Ljubljana: Dermatovenerološka klinika, Univerzitetni klinični center, 2010, str. 33-36. [COBISS.SI-ID 27177177]

Tlaker Žunter V. Bazalnocelični karcionom. UKC Ljubljana, Dermatovenerološka klinika: Šola prepoznavanja melanoma in drugih kožnih tumorjev. Ljubljana, 1.4.2011.

Tlaker Žunter V, Gajšek P. Koža in umetni viri sevanja v solarijih. VIII. dermatološki dnevi v Mariboru. Maribor, 11. in 12. november 2011.

Gajšek P, Tlaker Žunter V. Izpostavljenost UV sevanjem v solarijih. VIII. dermatološki dnevi v Mariboru. Maribor, 11. in 12. november 2011.

Tlaker Žunter V. Koža in UV-sevanje. Inštitut za neionizirna sevanja: seminar Neionizirna sevanja na delovnem mestu 2012, Ljubljana: 19.1.2012.

Gajšek P, Tlaker Žunter V. Projekt UV solar. X. dermatološki dnevi v Mariboru. Maribor, 8.-10. november 2013.

Tlaker Žunter V, Matičič M, Žgavec B. Medikamentozna kožna reakcija po zdravljenju kroničnega hepatitisa C s proteaznim inhibitorjem – prikaz primera. X. dermatološki dnevi v Mariboru. Maribor, 8.-10. november 2013.

Tlaker Žunter V. Nepravilna uporaba kozmetičnih izdelkov – primeri iz prakse. V: Svetovanje pri samozravljenju kožnih bolezni in pravilna nega zdrave kože. Strokovno izobraževanje za inženirje farmacije in farmacevtske tehnike v letu 2015. Zbornik predavanj. Ljubljana: Lekarniška zbornica Slovenije, 2015: 17-20.

Tlaker Žunter V. Nega proti staranju kože. V: Svetovanje pri samozravljenju kožnih bolezni in pravilna nega zdrave kože. Strokovno izobraževanje za inženirje farmacije in farmacevtske tehnike v letu 2015. Zbornik predavanj. Ljubljana: Lekarniška zbornica Slovenije, 2015: 39-43.

Tlaker Žunter V. Zaščita pred soncem. Izobraževanje ob predstavitvi programa Varno s soncem. Nova Gorica: Nacionalni inštitut za javno zdravje, 21. april 2015.

Smrekar N, Tlaker Žunter V. Kožne spremembe pri zdravljenju kronične vnetne črevesne bolezni z zaviralcem TNF alfa. 4. multidisciplinarni simpozij o imunsko pogojenih vnetnih boleznih. Združenje slovenskih dermatovenerologov, Slovensko združenje za gastroenterologijo in hepatologijo, Revmatološka sekcija Slovenskega zdravniškega društva: Ljubljana, 8. april 2015.

Tlaker Žunter V. Hailey-Haileyjeva bolezen. VIII. Kogojevi dnevi. Ljubljana: Univerzitenti klinični center Ljubljana, Univerza v Ljubljani, Katedra za dermatovenerologijo: 8.-9. april 2015

Izobraževalni javni nastopi (tisk, radio, televizija, javna predavanja)

Tlaker Žunter V. Ubijalski kožni rak : aparatura za zgodnje odkrivanje raka je – predraga / [intervjuvanka Vesna Tlaker Žunter] ; Tekst in foto Albina Podbevšek. TI=Jana ISSN: 0350-9125.- Letn. 37, št. 30 (2009), str. 15

Tlaker Žunter V, Janežič T (1958-). Plešavost [Elektronski vir] : MMC RTV SLO, Prvi program : oddaja Svetovalni servis / [gosta oddaje] Vesna Žunter, Tomaž Janežič ; [voditeljica oddaje] Anja Strajnar. 7.9.2010. Dostopno na: http://tvslo.si/predvajaj/gostja-vesna-zunter-dr-med-plesavost/ava2.81271909/

Tlaker Žunter V. Glivice [Elektronski vir] : MMC RTV SLO, Prvi program : oddaja Svetovalni servis / [gost oddaje] Vesna Tlaker Žunter ; [voditeljica oddaje] Anja Strajnar. 1.7.2011. Dostopno na: http://tvslo.si/predvajaj/gostja-dr-med-vesna-tlaker-zunter-glivice/ava2.109458848/

JELEN, Lara. Premalo se mažemo in s prenizkim faktorjem! / tekst Lara Jelen. – Sogovornica v prispevku Vesna Tlaker Žunter. V: Jana. – ISSN 0350-9125. – Let. 39, št. 26 (28. jun. 2011), str. 50-51.

TLAKER Žunter, Vesna. Naj bi uporabo solarijev prepovedali? : pro & contra / Vesna Tlaker Žunter, Toni Kramberger. V: Večer. – ISSN 0350-4972. – [Letn.] 67, [št.] 141 (20. jun. 2011), str. 4.

GOLOB, Tatiana. Na sonce pozorni med dopustom, doma veliko manj / Tatiana Golob. – Sogovornica v prispevku Vesna Tlaker Žunter. V: Savinjske novice. – ISSN 0351-8140. – L. 43, št. 27 (8. jul. 2011), str. 4-5.

TLAKER Žunter, Vesna. Vitamin D: ne nastavljajte se soncu / Vesna Tlaker Žunter. V: Bonbon. – ISSN 1854-4452. – L. 6, št. 274 (19. jul. 2011), str. 30-31.

TLAKER Žunter, Vesna. Dobra terapevtska obvladljivost androgenetične alopecije pri moških izboljša kakovost življenja / Vesna Tlaker Žunter. – Bibliografija: str. 30. V: MSD plus. – ISSN C507-5645. – [Letn.] 1 (2011), str. 29-30.

MANDIĆ, Marijana. Krive so glivice! / tekst Marijana Mandić. – Sogovornica v prispevku Vesna Tlaker Žunter. V: Anja. – ISSN 1580-1446. – Let. 14, št. 13 (29. jun. 2012), str. [46].

TLAKER Žunter, Vesna. Genitalne bradavice niso dokaz nezvestobe / Vesna Tlaker Žunter ; piše Tili Kojić. V: Viva. – ISSN 1318-2749. – L. 20, št. 225 (Avg. 2012), str. 72-73.

Vivine minute (radijska oddaja). Predvajano v mesecu avgustu 2012 na radiu Sora, Radio Prlek, Radio Laser, Radio Univox, Radio Robin, Radio Ptuj, Radio Triglav, Radio Odmev, Moj radio, Štajerski val, Radio Pacient.

ĐOKIĆ, Zdenka. Ko primanjkuje vitaminov B / piše Zdenka Đokić. – Sogovornica v prispevku je Vesna Tlaker Žunter. V: Nika. – ISSN 1581-8438. – Št. 274 (16. maj 2012), str. 41.

RAČIČ, Irena, novinarka. Porjavelost je znamenje okvare kože / Irena Račič. – Sogovornica v prispevku je Vesna Tlaker Žunter. V: Moje zdravje. – ISSN 1854-3278. – Let. 7, [št.] 165 (17. jul. 2012), str. 22-24.

VUKOVIĆ, Adela. Izogibajte se odišavljenim / Adela Vuković. – Sogovornica v prispevku je Vesna Tlaker Žunter. V: Žurnal. – ISSN 2232-4151. – [Št.] 10 (10. mar. 2012), str. 32.

TLAKER Žunter, Vesna. Luskavica – svetovni zdravstveni izziv / Vesna Tlaker Žunter. V: Savinjske novice. – ISSN 0351-8140. – L. 44, št. 44 (2. nov. 2012), str. 16.

TLAKER Žunter, Vesna. Psoriatike še zaznamuje stigma / Vesna Tlaker Žunter. V: Primorske novice. – ISSN 1854-0570. – L. 66, št. 256 (6. nov. 2012), str. 16-17.

GOLOB, Tatiana. Sončna ura pravi, kdaj v senco se postavi / Tatiana Golob. – Sogovornica v prispevku je Vesna Tlaker Žunter. V: Savinjske novice. – ISSN 0351-8140. – L. 44, št. 24 (15. jun. 2012), str. 4-5.

TLAKER Žunter, Vesna. Luskavica – svetovni zdravstveni izziv / Vesna Tlaker Žunter. V: Glasilo občine Gornji Grad. – ISSN C504-1201. – L. 16, št. 2 (dec. 2012), str. 13-14.

TLAKER Žunter, Vesna. Kakšna je pravilna nega dojenčkove kože? / Vesna Tlaker Žunter. V: Zdrave novice. – ISSN 2232-2795. – (Nov. 2012), str. 40.

TLAKER Žunter, Vesna. Optična sevanja in njihov vpliv na zdravje [Elektronski vir] : MMC RTV SLO, Prvi program : oddaja Svetovalni servis / [gosta oddaje] Vesna Tlaker Žunter in Peter Gajšek ; [voditelj oddaje] Bojan Leskovec. – Spletna oddaja. – Način dostopa (URL): http://tvslo.si/#ava2.147240600;;. – Nasl. z nasl. zaslona. – Opis vira z dne 12. 4. 2013. V: MMC RTV SLO [Elektronski vir]. – ISSN 1581-372X. – (5. 10. 2012).

TLAKER Žunter, Vesna. Nega suhe in občutljive kože : navodila za bolnike s hepatitisom C, ki prejemajo zdravljenje / [avtorica Vesna Tlaker Žunter]. – Ljubljana : Janssen, 2013. – 15 str. : ilustr. ; 21 cm

TLAKER Žunter, Vesna. Pravilna nega povsem odpravi probleme / Vesna Tlaker Žunter. – Ilustr. V: Jana. – ISSN 0350-9125. – Let. 41, št. 8 (19. feb. 2013), str. 52-53.

TLAKER Žunter, Vesna. Nega kože pozimi / Vesna Tlaker Žunter. V: Zdrave novice. – ISSN 2232-2795. – (Feb. 2013), str. [23].

Tlaker Žunter V. Svet na otip. Biologija kože. Gea; XXV, januar 2014:18-23.

Kecelj N, Koser Kolar N, Kralj B, Lunder T, Marko PB, Tlaker Žunter V. Vse, kar ste želeli vedeti o zdravljenju luskavice: odgovori strokovnjakov. 1. izd. Ljubljana: AbbVie Biofarmacevtska družba: Maribor: Društvo psoriatikov Slovenije, 2015.

Znanstvene publikacije

Članek v domači strokovni reviji brez recenzije

TLAKER ŽUNTER, Vesna. Pogosti benigni kožni tumorji v splošni ambulanti. Družin. med., 2009, letn. 7, št. 14, str. 30-32, ilustr.
[COBISS.SI-ID 27177433]

Tlaker Žunter V. Pravočasno odkrivanje luskavičnega artritisa v dermatološki ambulanti. Stelus, št. 4 (jun 2014): 10-13.

Tlaker Žunter V. Koža nas ščiti pred zunanjim svetom. Vita, 2015, letn. 12, št. 84 (december 2015), str. 3-4.

Članek v domači strokovni reviji z recenzijo

TLAKER ŽUNTER, Vesna. Posebnosti pogostejših okužb kože pri starejših = Distinctive features of some frequent skin infections in the elderly. V: MILJKOVIĆ, Jovan (ur.). Kogojevi dnevi 2011, (Acta dermatovenerologica Alpina, Panonica et Adriatica, vol. 19, suppl. 1). Ljubljana: Združenje slovenskih dermatovenerologov, 2010, str. 45-53.

TLAKER ŽUNTER, Vesna, DOLENC-VOLJČ, Mateja. Akutna urtikarija = Acute urticaria. V: MILJKOVIĆ, Jovan (ur.). [VI. Kogojevi dnevi], (Acta dermatovenerologica Alpina, Panonica et Adriatica, vol. 19, suppl. 1). Ljubljana: Združenje slovenskih dermatovenerologov, 2010, 2010, letn. 19, suppl. 1, str. 23-29. [COBISS.SI-ID 27176153]

Planinšek Ručigaj T, Tlaker Žunter V. Herpes zoster – pasovec. [VI. Kogojevi dnevi], (Acta dermatovenerologica Alpina, Panonica et Adriatica, vol. 19, suppl. 1). Ljubljana: Združenje slovenskih dermatovenerologov, 2010, 2010, letn. 19, suppl. 1, str. 108-112.

Tlaker Žunter V, Vidmar D. Popotnik s kožnimi spremembami. Med Razgl 2013; 52 Suppl 5: 99-109.

Tlaker Žunter V., Košorok P, Bunič M, Sojar Košorok N. S človeškim papilomavirusom povezane benigne in maligne spremembe moškega spolovila in zadnjika. Med Razgl. 2014; 53 Suppl 6: 221-6.

Članek v mednarodni strokovni reviji s faktorjem vpliva

PLANINŠEK RUČIGAJ, Tanja, KECELJ, Nada, TLAKER ŽUNTER, Vesna. Lymphedema following cancer therapy in Slovenia : a frequently overlooked condition? = Limfedem po zdravljenju raka v Sloveniji : pogosto spregledana posledica?. Radiol. oncol. (Ljubl.), dec. 2010, vol. 44, no. 4, str. 244-248, IV, ilustr.
[COBISS.SI-ID 254395904]

PLANINŠEK RUČIGAJ, Tanja, TLAKER ŽUNTER, Vesna, MILJKOVIĆ, Jovan. Naša iskustva s kompresijskom terapijom limfedema. Acta med. Croat., 2010, vol. 64, no. 3, str. 167-173. [COBISS.SI-ID 3759423]

Planinšek Ručigaj T, Tlaker Žunter V. Lymphedema after breast and gynecological cancer – a frequent, chronic, disabling condition in cancer survivors. Acta Dermatovenerol Croat. 2015;23(2):101-7.

Poglavje v knjigi

Praprotnik S, Smrekar N, Mervic N, Tlaker Žunter V, Urlep Žužej D, Petek Šter M. Multidisciplinarne smernice za obravnavo bolnikov, ki prejemajo zaviralce TNF-alfa: povzetek zaključkov 3. multidisciplinarnega simpozija o imunsko pogojenih vnetnih boleznih. Ljubljana: Društvo za razvoj revmatologije, 2014.

Tlaker Žunter V. Zdravljenje luskavice. In: Miljković, J, ed. Monografija o luskavici. Maribor: Združenje slovenskih dermatovenerologov, 2015.: 73-83.

Tamara Klarić, dr. med.

Tamara Klarić, dr. med, je zaključila študij na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani leta 2003: leta 2004 pričela opravljati specializacijo s področja splošne kirurgije v Splošni bolnici Novo mesto in kasneje v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani in jo leta 2011 zaključila.

V zadnjih petih letih je opravila več kot 1000 endovenskih laserskih operacij. Opravlja tudi laserske terapije perforatnih ven, mikroflebektomije, ultrazvočno vodeno sklerozacijo rekurentnih in perforantnih ven, sklerozacijo retikularnih ven in teleangiektazij. Poleg tega opravlja lasersko preoblikovanje telesa, prekokožne laserske posege kapilarnih in retikularnih ven, ablacije benignih lezij in tudi manjše kirurške posege. Je izkušena v ultrazvočni diagnostiki venskega sistema, od leta 2017 pa opravlja tudi ultrazvočne preglede arterij nog in vratu.

Od februarja 2012 do decembra 2015 je bila zaposlena v ambulanti za ultrazvok in žilno kirurgijo Avelana, Otočec. Od maja 2015 sodeluje z Medicinskim centrom Medartis Nova Gorica. Gostovala je na izobrževanjih v Life Care International, Dubai, UAE in Al Tai Medical Center Doha Qatar.
Je članica Slovenskega združenja žilnih kirurgov ter evropskega foruma za venske bolezni (EVF).

Prim. doc. dr. Matjaž Klemenc, dr. med.

Prim. doc. dr. Matjaž Klemenc, dr. med. se je rodil 4.marca 1960 v Ljubljani, osnovno šolo in gimnazijo je obiskoval v Novi Gorici. Leta 1978 se je vpisal na Medicinsko fakulteto Univerze v Ljubljani. Med študijem je sodeloval pri dveh raziskovalnih delih:
– na Inštitutu za medicinsko fiziologijo : Spremembe srčnega ritma pri podvodnem plavanju in
– v Centru za intenzivno interno medicino: Eskardio – ekspertni sistem za uporabo antiaritmikov.
Prvo delo je bilo leta 1981 nagrajeno z univerzitetno, drugo delo pa leta 1983 s fakultetno Prešernovo nagrado za študente.
V marcu 1984 je zaključil študij na Medicinski fakulteti s povprečno oceno 9.2.
Leta 1987 se je vpisal v prvi semester magistrskega študija na Medicinski fakulteti v Ljubljani, dve leti kasneje 13. julija pa je zagovarjal magistrsko delo z naslovom Analiza dejavnikov tveganja pri hipertonikih v Braniku.
Leta 1996 je zagovarjal doktorsko tezo Aktivnost avtonomnega živčnega sistema in diastolična disfunkcija levega prekata pri mladih hipertonikih (mentor: prof. dr. Pavle Jezeršek).

Od junija do avgusta 2009 je bil kot gostujoči specialist kardiolog na dodatnem usposabljanju iz področja interventne kardiologije na Texas Heart Institute v Houstonu v ZDA.

Leta 1982 je opravljal prakso iz interne medicine v Belfast City hospital, leto kasneje pa prakso iz splošne kirurgije v Royal Victoria hospital v Belfastu.
Po opravljenem stažu in šolanju na Vojno-medicinski akademiji v Beogradu (v okviru služenja obveznega vojaškega roka) se je zaposlil kot splošni zdravnik v Zdravstvenem domu Nova Gorica – splošna ambulanta Branik.
Leta 1988 je pričel specializacijo iz interne medicine v splošni bolnišnici dr. Franca Derganca v Šempetru pri Gorici. Po opravljenem specialističnem izpitu v juniju 1992 je nadaljeval z delom na intenzivnem oddelku internistične službe.
V letu 1997 je bil prvič izvoljen v naziv asistenta iz interne medicine. Istega leta je bil imenovan za vodjo intenzivnega oddelka internistične službe. Aprila 2001 mu je bil podeljen naslov primarij, od junija 2001 do oktobra 2007 je bil predstojnik internistične službe v splošni bolnišnici dr. Franca Derganca. V tem letu (2001) je kot sourednik sodeloval pri pripravi novembrske številke Zdravniškega Vestnika – številke Goriškega zdravniškega društva.

Po doktoratu je nadaljeval z raziskavami na področju diastolične funkcije levega prekata pri različnih boleznih srca. Skupaj z raziskovalci v laboratoriju prof. dr. Nikolaja Zimica na Fakulteti za računalništvo in informatiko (FRI) so v projektu sestavili napravo in napisali programsko opremo za analizo sprememb hitrosti krvi v arterijah, kar sedaj uporabljajo pri študiju elastičnosti žil pri hipertonikih. S prof. dr. Igorjem Kranjcem sta sodelovala pri projektu uporabe tehnologije nevronskih mrež pri napovedovanju razvoja koronarne bolezni skupaj s prof. dr. Andrejem Dobnikarjem (FRI). Sodeloval je tudi z laboratorijem prof. dr. Vojka Valenčiča (Fakulteta za elektrotehniko) pri izdelavi programa za simulacijo gibanja krvi in izračun raznih hemodinamskih parametrov v levem prekatu.

Leta 2000 ga je Zdravniška zbornica Slovenije imenovala za glavnega mentorja za področje interne medicine. V zadnjih letih je bil mentor študentom 6. letnika medicine, sekundarijem in specializantom. Leta 2002 je postal član RSK (razširjenega strokovnega kolegija) internističnih strok. Leta 2005 je postal član Evropske zveze za hipertenzijo (European society of hypertension). Marca 2007 je po večletnih pripravah opravil prvi interventni poseg na koronarnih arterijah v matični bolnišnici. Do danes je bilo opravljenih že več kot 1500 posegov. Decembra 2009 je bil izvoljen v naziv docenta na katedri za interno medicino medicinske fakultete v Ljubljani.

Trenutno sodeluje pri mednarodnem projektu TRANS2CARE, raziskavi Adria – fib (epidemiologija atrijske fibrilacije), e-NOBORI (prospektivni multicentrični register za oceno varnosti in uspešnosti NOBORI stentov). Prav tako je mentor študentkama medicinske fakultete v Ljubljani pri raziskovalnem delu za študentsko Prešernovo nagrado.

Dr. Matevž Gorenšek

Dr. Matevž Gorenšek je specialist ortopedske kirurgije, subspecializiran za zdravljenje bolezni hrbtenice in stopal. Svojo poklicno pot je posvetil predvsem operativnemu zdravljenju degenerativnih obolenj hrbtenice. Leta 2004 je diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Specializacijo s področja ortopedske kirurgije je opravil s pohvalo leta 2010 in se kot hrbtenični kirurg zaposlil na Ortopedski kliniki UKC Ljubljana.

Hkrati s strokovnim delom je tudi njegovo znanstveno raziskovalno delo temeljilo na odkrivanju in zdravljenju degenerativnih bolezni hrbtenice. Leta 2008 je s področja eksperimentalnih metod preprečevanja degeneracije medvretenčne ploščice tudi doktoriral.

Je avtor številnih člankov v uglednih strokovnih publikacijah in predavatelj na posvetih s področja hrbtenične kirurgije v Sloveniji in tujini. Je član Vertebrološkega združenja Slovenije in ameriške akademije hrbteničnih kirurgov (American academy of spine surgery). Trenutno je zaposlen kot direktor medicinskega centra MD medicina.

Od leta 2017 je tudi predsednik odbora za zasebno dejavnost in član izvršilnega odbora Zdravniške zbornice Slovenije.

Ana Slana, dr.med., specialistka dermatovenerologije

Ana Slana, dr.med., specialistka dermatovenerologije, je rojena leta 1977 v Kranju, v Ljubljani je obiskovala osnovno šolo in gimnazijo. Leta 1996 se je vpisala na študij medicine na Medicinsko fakulteto v Ljubljani.

Po opravljenem pripravništvu in sekundariatu je leta 2005 opravila licenčni izpit in v letu 2006 delala kot splošna zdravnica v Zdravstvenem domu Bežigrad in Domu starejših občanov Bežigrad v Ljubljani.

Leta 2007 je pričela s specializacijo iz dermatovenerologije. Leta 2010 je opravila specialistični izpit s pohvalo. Od takrat dela na področju splošne dermatologije, dermatookologije, dermatokirurgije, otroške dermatologije in flebologije. Do leta 2016 je bila zaposlena na Dermatovenerološki kliniki v Ljubljani, od leta 2017 pa dela v zasebnih dermatoloških ambulantah.

Je članica Združenja dermatovenerologov Slovenije in Mednarodnega dermoskopskega združenja (International Dermoscopy Society). Kot soavtorica je sodelovala pri nastanku slovenskih Priporočil za odkrivanje in zdravljenje kroničnega venskega popuščanja.

Helena Skrt, dr. med., specialist nevrologije

Helena Skrt, dr.med., je zaključila študij medicine na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani oktobra 2008. Decembra 2008 se je zaposlila v Splošni bolnišnici Celje in po končanem pripravništvu in opravljenem strokovnem izpitu pričela z opravljanjem specializacije s področja nevrologije. Specialistični izpit je opravila leta 2015. Redno je zaposlena na Nevrološkem oddelku Splošne bolnišnice Celje kot specialistka nevrologije, ukvarja se predvsem z boleznimi perifernega živčevja in ekstrapiramidnimi obolenji. Dela tudi v Nevrofiziološkem laboratoriju, kjer opravlja meritve prevajanja perifernih živcev in elektromiografije. Redno se udeležuje slovenskih in mednarodnih strokovnih izobraževanj s področja nevrologije.

Aljoša Polenčič, dr. med., specialist nevrologije