Tamara Klarić, dr. med, je zaključila študij na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani leta 2003: leta 2004 pričela opravljati specializacijo s področja splošne kirurgije v Splošni bolnici Novo mesto in kasneje v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani in jo leta 2011 zaključila.

V zadnjih petih letih je opravila več kot 1000 endovenskih laserskih operacij. Opravlja tudi laserske terapije perforatnih ven, mikroflebektomije, ultrazvočno vodeno sklerozacijo rekurentnih in perforantnih ven, sklerozacijo retikularnih ven in teleangiektazij. Poleg tega opravlja lasersko preoblikovanje telesa, prekokožne laserske posege kapilarnih in retikularnih ven, ablacije benignih lezij in tudi manjše kirurške posege. Je izkušena v ultrazvočni diagnostiki venskega sistema, od leta 2017 pa opravlja tudi ultrazvočne preglede arterij nog in vratu.

Od februarja 2012 do decembra 2015 je bila zaposlena v ambulanti za ultrazvok in žilno kirurgijo Avelana, Otočec. Od maja 2015 sodeluje z Medicinskim centrom Medartis Nova Gorica. Gostovala je na izobrževanjih v Life Care International, Dubai, UAE in Al Tai Medical Center Doha Qatar.
Je članica Slovenskega združenja žilnih kirurgov ter evropskega foruma za venske bolezni (EVF).

Prijava

Ali ste pozabili geslo?