Dermatološki pregled: 50 € – 120 €

Dermatološki pregled obsega pogovor z specialistom, pregled sprememb na koži, pisni izvid z diagnozo, mnenje in svetovanje glede primerne terapije.

Pregled znamenj – dermatoskopski pregled: 60 € – 120 €

Dermatoskopski pregled znamenj obsega pregled celotne površine kože z dermatoskopom, pisni izvid z diagnozo in svetovanje glede morebitnih odstranitev izrastkov.

Pregled znamenj – pregled s sistemom Fotofinder: 140 € – 180 €

Obsega fotodokumentacijo celotne površine kože z računalniškim sistemom Fotofinder, pisni izvid z diagnozo, svetovanje glede morebitnih odstranitev izrastkov.

Pregled znamenj – kombinacija klasičnega dermatoskopskega pregleda znamenj in fotodokumentacije s sistemom Fotofinder: 90 € – 140 €

Kombinacije pregledov se poslužujemo takrat, ko je na določenem predelu telesa (npr. hrbet) več znamenj, ki se jih težko opazuje ali če se znamenje le rahlo spreminja in je potrebno opazovanje. V tem primeru se preostala koža pregleda z dermatoskopom, predel telesa ali sumljivo znamenje pa se fotodokumentira za nadaljnje kontrole.

Pred začetkom odstranitve zdravnica izrastek pregleda in določi ali je odstranitev možna. Pregled je že vključen v ceno odstranitve. Izrastke lahko odstranujejmo s tekočim dušikom, elektro kutorjem ali laserjem. Cene odstranitev so zelo različne in so odvisne od velikosti izrastka in predela telesa, kjer se nahaja. Odstranitve se običajno opravljajo v lokalni anesteziji, zato je poseg neboleč. Po odstranitvah ostane rana podobna odrgnini ali manjši opeklini. Brazgotina po odstranitvi dozori oziroma izgine v največ letu dni.

Cene za odstranitve prvega izrastka na obrazu se gibljejo od 90 EUR (izrastek premera do 4 mm) do 160 EUR (izrastek premera od 10 do 15 mm). V kolikor se odločite, da jih v istem dnevu odstranite več, se cena za vsak naslednji odstranjen izrastek giblje med 15 in 120 EUR in je odvisna od velikosti izrastka.

Cene za odstranitev izrastkov na telesu so nižje in se gibljejo od 90 EUR (npr. 10 izrastkov velikosti do 2 mm ali 3 izrastki velikosti od 2 do 6 mm) do 110 EUR (izrastek premera nad 10 mm). Cena odstranitve vsakega nadaljnjega izrastka na telesu pa se giblje od 20 EUR do 55 EUR.

Pregled odstranjenih sprememb je brezplačen oziroma je vključen v ceno odstranitev.

Pred začetkom posega lahko zdravnico vprašate za točno ceno odstranitev, okvirno pisno ali ustno informacijo o ceni dobite že prej pri administrativnem osebju.

Kirurški izrez znamenja: 90 – 300 EUR, histološka preiskava: od 65 do 95 EUR

Gre za klasično kirurško metodo, pri kateri uporabimo skalpel in šive. Na ta način odstranjujemo kožne spremembe, za katere po dermatološkem pregledu obstaja sum, da so lahko nevarni ali podkožne tvorbe, katere ni mogoče odstraniti na neinvaziven način.

Izrezano spremembo po priporočilu dermatologinje pošljemo na histološko preiskavo. Področje pred izrezom omrtvičimo z lokalnim anestetikom, zato poseg ni boleč. Na mestu odstranitve vedno ostane postoperativna brazgotina, ki ponavadi dozori oziroma izgine v največ letu dni.

Odstranitve motečih žilnih sprememb z medicinskem laserjem Fotona SP Dynamis: od 40 do 200 EUR

Lasersko odstranjevanje razširjenih žilic je neinvazivno, saj kože ob posegu ne prebadamo.

Uspešnost takega zdravljenja je odvisna od števila, velikosti in globine razširjenih žilic. Večinoma so potrebni 2 do 3 posegi, da spremembe popolnoma izginejo, med njimi pa mora biti 4 do 8 tednov premora.

Odstranitev virusnih bradavic: 45 EUR do 90 EUR za en obisk

Virusne bradavice odstranjujemo z zamrzovanjem s tekočim dušikom (krioterapijo) ali z medicinskim laserjem. Postopek se običajno ponavlja na 3 do 4 tedne, dokler bradavice ne izginejo. Cena je odvisna od predela telesa in števila bradavic. V ceno je vključen dermatološki pregled za postavitev diagnoze.

Moluski: 90 EUR

Moluske odstranjujemo s kiretiranjem oz. mehansko odstranitvijo, ki je daleč najučinkovitejši način zdravljenja. Poseg opravimo v lokalni anesteziji – pol ure pred posegom nanesemo anestetično kremo, zaradi česar je odstranitev neboleča.

Trajno odstranjevanje dlak

Dlake odstranjujemo z medicinskim laserjem Fotona SP Dynamis. Gre za trajno odstranjevanje dlak, vendar da se doseže trajna odstranitev, je potrebnih običajno vsaj 6 do 8 ponovitev na nekaj tedenskih intervalih (4 – 6 tednov), odvisno od predela telesa, ki se lasersko tretira in vrste dlak. Pregled pred prvo terapijo je vključen v ceno terapije.

Posegi na ženskah

StoritevCena v EUR
Laserski poseg - predel med obrvmi55 €
Laserski poseg - zgornja ustnica (brki)60 - 80 €
Laserski poseg - brada, manj poraščena60 - 80 €
Laserski poseg - vrat, predel ovratnika90 €
Laserski poseg - pazduhi100 €
Laserski poseg - obe rami120 €
Laserski poseg - hrbet v celoti230 €
Laserski poseg - prsi60 €
Laserski poseg - roke90 - 170 €
Laserski poseg - obe hrbtišči roke70 €
Laserski poseg - predel pod popkom50 €
Laserski poseg - bikini120 - 250 €
Laserski poseg - noge110 - 370 €

Posegi na moških

StoritevCena v EUR
Laserski poseg - brada150 €
Laserski poseg - predel med obrvmi65 €
Laserski poseg - prsi, malo poraščene135 - 215 €
Laserski poseg - predel trebuha, malo poraščen85 - 175 €
Laserski poseg - hrbet, malo poraščen130 - 325 €
Laserski poseg - obe rami160 €
Laserski poseg - roke180 - 350 €
Laserski poseg - obe hrbtišči dlani90 €
Laserski poseg - predel zadnjice200 €
Laserski poseg - noge325 - 60 €
Laserski poseg - obe hrbtišči stopali90 €

Prvi pregled in poseg načeloma opravi dermatologinja, nadaljnje terapije pa izvaja medicinska sestra. Na terapije pri medicinski sestri priznamo popust glede na število obiskov. Popusti so naslednji:

1. obiskpolna cena
2. obisk15 % popusta
3. obisk25 % popusta
4. obisk35 % popusta
5. obisk45 % popusta
6. obisk in več50 % popusta

 

Lasersko zdravljenje akutnih aken in rozacee

Z laserjem Fotona SP Dynamis izvajamo tudi terapije za zdravljenje akutnih aken in rozacee. Cena posamezne terapije za obraz se giblje med 80 EUR in 140 EUR, za trup (hrbet, prsni koš) pa od 180 EUR do 310 EUR. Navadno se terapije izvajajo 1-krat tedensko, potrebne so od 3 do 4 terapije. Prvo terapijo vedno izvede dermatologinja, ostale ponavadi medicinska sestra. Če preostale posege opravi medicinska sestra, priznamo enake popuste, kot veljajo za lasersko odstranjevanje dlak.

Pred prvim posegom je potrebno opraviti pregled pri dermatologinji, da postavi diagnozo in predpiše ustrezno terapijo.

Lasersko zdravljenje glivičnih okužb nohtov

Poleg farmakološke terapije in terapije z različnimi mazili, lahko glivice uspešno zdravimo tudi z laserjem. Terapija se izvaja 1-krat tedensko, potrebnih je 6 terapij, zdravi pa se vse nohte na rokah oziroma nogah in ne samo prizadet noht. Cena posemezne terapije je 65 EUR. Prvo terapijo vedno izvede dermatologinja, ostale ponavadi medicinska sestra. Če preostale posege opravi medicinska sestra, priznamo enake popuste, kot veljajo za lasersko odstranjevanje dlak.

Pred prvim posegom je potrebno opraviti pregled pri dermatologinji, da postavi diagnozo in predpiše ustrezno terapijo.

Laserska odprava smrčanja

Na posvetu vas zdravnica seznani s potekom terapije in oceni ali ste primeren kandidat zanjo. Za učinkovitost terapije so potrebne 3 ponovitve, cena posamezne terapije je 300 EUR.

Neablativno in minimalno ablativno pomlajevanje

Z neablativno lasersko terapijo lahko izboljšamo površino kože, odpravimo znake poškodb kože zaradi izpostavljenosti soncu, kot so na primer pigmentni madeži, in zgladimo gube. Pred posegom, če je potrebno, nanesemo na predel obraza, ki ga tretiramo, anestetično kremo, zato je terapija neboleča. Navadno so pri tovrstnem načinu pomlajevanja potrebne 3 terapije, ki se izvajajo z enomesečnim razmikom. Cena za neablativno pomlajevanje obraza se giblje od 180 EUR do 250 EUR. Cena za minimalno ablativne laserske posege (laserski piling) pa se giblje od 250 EUR do 350 EUR in je odvisna od velikosti tretiranega predela.

Ablativno pomlajevanje obraza

Z ablativnim pomlajevanjem odstranimo vrhnje plasti kože, v globljih plasteh kože pa nastanejo mikropoškodbe, ki spodbudijo nastanek novega kolagena. S tem izravnamo drobne gube ter istočasno odpravimo pigmentne madeže in žilne spremembe. Pred terapijo se predel obraza namaže z anestetično kremo, zato je terapija neboleča. Celjenje po taki terapiji traja v povprečju 14 dni. Cena se giblje od 280 EUR do 780 EUR in je odvisna od velikosti tretiranega predela.

Opomba:

  1. Histološke preiskave sprememb kože izvaja Inštitut ta patologijo Medicinske fakultete v Ljubljani.
  2. Navedene niso vse storitve, ki se izvajajo oz., je pri nekaterih cenah naveden razpon cen zaradi narave obravnave. Cene so zato informativne in odvisne celostne obravnave posameznega pacienta in se lahko spremenijo glede na porabljen čas in material.
  3. Cene ne vsebujejo DDV, saj se DDV za storitve ne obračunava v skladu s 1. odstavkom 94. člena ZDDV-1.
  4. Omogočamo vam plačilo storitev z različnimi plačilnimi in kreditnimi karticami.