Kaj je dermopigmentacija (permanentni make-up)?

Dermopigmentacija ali permanentni make-up je estetski poseg, ki je v zadnjih letih postal zelo pomemben tako na estetskem kot na paramedicinskem področju. Sestavljen je iz vnašanja barvnih pigmentov pod kožo, podobno kot tetovaže, vendar z namenom prekrivanja morebitnih pomanjkljivosti in nepopolnosti ali poudarjanja in izboljšanja delov in oblik določenega področja telesa ali obraza, da bi dosegli visoko estetsko harmonijo.
Področje uporabe je široko, od dobro znanega permanentnega make-upa do različnih možnosti korekcije posledic travme ali patologije.
Tukaj si preberite več o postopku in referencah: DERMOPIGMENTACIJA. Na vsa vaša vprašanja vam lahko odgovorimo, če se prijavite na brezplačen e-posvet ali telefonsko konzultacijo. Z veseljem vam bomo svetovali o najboljših opcijah, ki so primrne za vas!

Na medicinskem področju se uporablja kot rešitev za celo vrsto težav, saj je dermopigmentacija odlična rešitev za pokrivanje brazgotin vseh vrst, ki so posledica različnih dejavnikov, kot so depigmentacijske brazgotine, na primer po operaciji dojke ali mastektomiji, brazgotine razceplejne ustnice, vitiligo, obrazne brazgotine,... Le-te je mogoče zdraviti in videz močno izboljšati z dermopigmentacijo.

Zato se mikropigmentacija pogosto uporablja kot dopolnilno zdravljenje kirurškim posegom za repigmentacijo brazgotin, na primer po povečanju prsi.

Dermopigmentacija je učinkovita tudi pri brazgotinah po mastektomiji, kjer je po kirurški odstranitvi dojke in poznejši rekonstrukciji mogoče ponovno ustvariti areolo s ponovnim pigmentiranjem obročka okoli bradavice.

Primeri uporabe dermopigmentacije v praksi: