Odstranjevanje žilic na obrazu, nogah ali drugje po telesu, hemangiomov ter drugih žilnih sprememb je možno vse leto. Žilne spremembe se z laserjem trajno odstranijo in se ne ponovijo. Določeni ljudje so nagnjeni k nastajanju žilnih sprememb na obrazu ali nogah, zato je za preprečitev neprijetnega, zabuhlega videza pomembno, da jih odstranjujejo sproti in da se zaščitijo pred soncem.

Popokane kapilare, vidne modrikaste spremembe in razširjene žile so tegoba veliko žensk in tudi moških. Motijo predvsem estetsko, pogosto pa so tudi znak bolezni ven. Najbolj moteče so tiste na izpostavljenih mestih, na obrazu in dekolteju, pa tudi nogah. Z laserjem lahko uspešno odstranimo spremembe kjerkoli na telesu.
Gre za zelo uspešno metodo, ki s pomočjo laserske svetlobe, ki se selektivno absorbira v hemoglobinu, povzroči termo koagulacijo in nato v sami žili povzroči, da ta odmre in telo jo v nekaj tednih samo odstrani.
Kapilarne spremembe se pojavijo spontano, včasih po poškodbi, zaradi ultravijoličnega sevanja, hormonskih sprememb ali dednih obremenitev.
Uspešnost laserske terapije je odvisna od števila razpokanih žilic, njihove globine in debeline. Z laserjem različno zdravimo modrikaste in rdečkaste žilice, včasih je potrebno terapijo večkrat ponoviti, saj v eni seansi ne uspemo uničiti vseh kapilar.
Na obrazu in dekolteju se največkrat pojavljajo razširjene rdečkaste kapilare, pajkaste žilice in venska jezerca na ustnici. Vse spremembe zelo uspešno zdravimo z laserjem.

Na nogah pa so pogoste rdečkaste kapilare in modrikaste mrežaste vene, pogosto tudi v področju notranjega gležnja, ki so včasih zelo razširjene in izrazite ter ljudi zelo motijo. Pred samim zdravljenjem svetujemo ultrazvočno preiskavo. Z njo izključimo prizadetost debelnih ven in s tem potrdimo, da gre le za estetske spremembe.

Po zdravljenju pa svetujemo normalno fizično aktivnost in nošenje preventivnih kompresijskih nogavic približno teden dni. Po odstranitvi kapilar na obrazu in dekolteju pa svetujemo zaščito pred soncem vsaj mesec dni z kremami z zaščitnim faktorjem 50 in več.
Zapleti po zdravljenju so redki, ampak so možni in se kažejo kot hiperpigmentacije ali hipopigmentacije (temnejše ali svetlejše obarvanje kože), razlitje kapilarne mreže, neuspešna odstranitev kapilar, ki potrebuje ponovno zdravljenje.

Z laserjem Fotona Dynamis opravljamo tudi endovenske laserske posege na velikih krčnih žilah (venah), ki nadomestijo operacijo in omogočijo krajše okrevanje. Imajo veliko prednosti pred klasično operacijo. Najpomembnejše med njimi so manj ponovitev krčnih žil, poseg v lokalni anesteziji, bolnik je takoj po posegu zmožen za vse dnevne aktivnosti in delo.

Prijava

Ali ste pozabili geslo?