Rožnati oktober je mednarodni mesec osveščanja o raku dojk. Cel mesec bodo potekali različni dogodki in dejavnosti, s katerimi bo strokovna javnosti in laiki ozaveščali o raku dojk in opozarjali na pomen zdravega načina življenja, zgodnjega odkrivanja bolezni in odgovornosti do svojega zdravja.
Tudi pri nas smo se priključili tem aktivnostim s tradicionalno, tokrat že 10. akcijo kliničnih pregledov in ultrazvokov dojk, ki jih izvaja ginekologinja dr. Janka Palancsai Šiftar.Za naročilo na pregled nam lahko pišete:
Lahko pa nas tudi pokličete na 059 228 380.
Število mest je omejeno.
Na naših družbenih omrežjih bomo tekom meseca objavili še več prispevkov o raku na dojkah in tako ozaveščali o bolezni, ki jo je mogoče uspešno zdraviti, če je le odkrita pravočasno. Rak dojke je namreč najpogostejši rak pri ženskah. S samopregledovanjem in preventivnimi pregledi ga je mogoče zgodaj odkriti in zdraviti. Pri preventivnem pregledu ginekolog najprej opravi klinični pregled dojk in po potrebi preiskavo z ultrazvokom. Ultrazvočna preiskava je še posebej primerna pri ženskah, tudi mlajših od 35 let. Pregled je neboleč in natančen.

Veliko koristnih informacij o o raku dojk, pomenu zdravega načina življenja, zgodnjega odkrivanja bolezni in odgovornosti do svojega zdravja najdete tudi na spletni strani  Združenja Europa Donna Slovenija:
https://europadonna.si/skupnost-europa-donna/roznati-oktober-2022-bodi-in-ostani-zdrava/