Lasersko odstranjevanje glivic

Glivična okužba nohtov ali onihomikoza je pogosta neprijetna infekcija, ki predstavlja zdravstveno in estetsko težavo. Pojavi se kot rumenkast ali belkast madež pod vrhom nohta, s širjenjem glivic pa lahko pride do zadebelitve in razbarvanosti nohta. Noht postane ob dolgotrajni infekciji lomljiv, krhek in tudi vizualno spremenjen. Zdravljenje glivične okužbe je dolgotrajen proces, okužbe se lahko tudi ponavljajo. Za zdravljenje obstaja več možnosti, od antimikotičnih mazil, krem, lakov za nohte do oralnih antimikotikov, ki jih lahko predpiše le zdravnik. Vse bolj pa postaja priljubljena laserska terapija zdravljenja glivic, saj gre za naravno metodo, ki uporablja lasersko svetlobo.

Patentiran Fotonin protokol ClearSteps™ Onychomycosis Treatment je revolucionarna, pacientu prijazna metoda za zdravljenje onihomikoze (glivice na nohtih na nogah). To je preprost in učinkovit postopek, ki uporablja moč laserske svetlobe za enakomerno segrevanje po vsej globini prizadetega nohta in kožnega tkiva ter tako učinkovito oslabi in uniči parazitske glivice, ki so okužile nohte.

Globoko, pulzno profilno segrevanje nohtne posteljice spodbuja ubijanje parazitskih glivic. Naravna rast in imunski procesi telesa lahko nato povrnejo noht v prvotno stanje. V primerjavi s tradicionalnimi metodami se učinki laserske svetlobe enakomerno porazdelijo po tkivu in niso podvrženi omejitvam kemične difuzije (kot velja za lokalno uporabo) ali indukciji hepatoksičnih stranskih učinkov (kot je to v primeru peroralnih zdravil).

Lasersko terapijo ClearSteps™ se običajno izvaja v štirih do šestih ponovitvah v presledkih enega tednado 14 dni. Ob vsakem obisku je treba obdelati vse nohte. Laserska svetloba lahko tudi učinkovito zdravi glivice, ki so okužile kožno tkivo.

Prvo terapijo običajno izvede dermatologinja, ostale terapija pa usposbljeno zdravstveno osebje.

Courtesy of Fotona

Video predstavitev delovanja laserja:
https://youtu.be/72nSILQR42M

Cenik:

Lasersko zdravljenje glivičnih okužb nohtov: 70 EUR.

Courtesy of Fotona