26 decembra, 2017

Kardiologija

Kardiologija je veja interne medicine, ki se ukvarja z boleznimi srca in ožilja. V našem medicinskem centru vam v sklopu kardiološke ambulante nudimo naslednje storitve: kardiološki pregled pri kardiologu, kardiološki pregled pri kardiologu, specialistu za srčno popuščanje, EKG (elektrokardiogram) z interpretacijo, ultrazvok srca in obremenitveno testiranje na cikloergometru.
26 decembra, 2017

Ultrazvok srca

Ultrazvočna preiskava srca omogoča slikovno predstavitev srčnega delovanja. Slika je lahko enodimenzionalna, dvodimenzionalna ali doplerska. Slednja omogoča hkratno predstavitev posameznih srčnih struktur kot tudi krvnega pretoka skozi srčne votline in zaklopke. Ultrazvočna preiskava srca je rutinska metoda za diagnosticiranje morebitnih srčnih obolenj.
26 decembra, 2017

Obremenitveno testiranje na cikloergometru

Obremenitveni test je neinvazivna preiskovalna metoda, s katero ugotavljamo morebitno ishemično bolezen srca. Med stopnjevanjem obremenitve na posebnem kolesu nenehno merimo EKG, krvni tlak in srčno frekvenco.
26 decembra, 2017

Vzroki

Srčno popuščanje je bolezen srca, ki nastopi, ko srce ni več sposobno prečrpati zadostne količine krvi, da bi z njo oskrbelo celoten organizem.
26 decembra, 2017

Znaki

Bolniki z blagim srčnim popuščanjem navadno tožijo zaradi večje utrujenosti, zmanjšane telesne zmogljivosti (predvsem pri hoji v hrib ali po stopnicah) in dušenja ob telesnem naporu. Pri bolnikih z bolj razvitim srčnim popuščanjem se pojavljajo podobne težave, ki pa so prisotne že v mirovanju, pojavlja se tudi otekanje v spodnje okončine in trebuh. Otekanje nog je posledica nabiranja vode v telesu. Srce namreč ne more dovolj učinkovito črpati krvi in potem voda zastaja.
26 decembra, 2017

Metoda zdravljenja

Srčno popuščanje – metoda zdravljenja
26 decembra, 2017

PRIM. DOC. DR. MATJAŽ KLEMENC

26 decembra, 2017

Cenik