Medicinska mikropigmentacija

Na medicinskem področju se dermopigmentacija uporablja za prekrivanje brazgotin vseh vrst, na primer po opeklinah, prometnih nesrečah, kožnih presadkih, po rekonstrukciji dojk, za prekrivanje kožnih madežev zaradi vitiliga, brazgotin po opravljenem kirurškem dvigu obraza ali drugih estetskih operativnih posegih. Dermopigmentacije se pogosto poslužujemo tudi po mastektomiji, saj je mogoče ponovno ustvariti areolo s ponovnim pigmitiranjem obroča okoli bradavice. Ti postopki se pogosto uporabljajo tudi za psihološko pomoč ljudem, ki so po bolezni ali agresivnih terapijah ostali brez las.

Navadno se želeni rezultat pokaže po dveh terapijah, ki se izvajajo v ponavadi 8-tedenskem razmaku. Oblika tetovaže in barva sta izbrani v dogovoru med izvajalcem medicinske tetovaže in pacientom. Upoštevati je potrebno, da lahko pride do manjših odstopanj, odvisno od vrste kože, njene reakcije, izpostavljenosti sončni svetlobi, jemanju zdravil in podobno. Tudi obstojnost take tetovaže se razlikuje od posameznika do posameznika. Popolno izginotje barve je redko, po določenem času (letih) so potrebni popravki, da ostane izgled tetovaže optimalen.

Pomembno je, da so uporabljene barve nestrupene, hipoalergene, sterilne ter da dosegajo vse standarde, ki jih zahteva zakonodaja Evropske unije. Pacient mora obvestiti osebje, ki bo dermopigmentacijo izvedlo, o morebitnih trenutnih patologijah in zdravilih, ki bi lahko vplivale na rezultat samega posega. Strokovnjak, ki bo opravil postopek, pred tem pacienta seznani z vsemi informacijami o delovnih protokolih, opremi.

Primeri, prej potem

“Tetovaža oziroma medicinska mikropigmentacija je enostavna in varna nekirurška tehnika, ki pomaga predvsem ženski psihi”, zatrjuje Rita Molinaro in nadaljuje “hranim na stotine sporočil, ki pričajo o iskreni sreči in hvaležnosti žensk, ki sem jim s svojim delom pomagala.”

Dermopigmentacija bradavice in areole

Dermopigmentacija_bradavice_prejDermopigmentacija_bradavice_potem

Dermopigmentacija bradavice in areole

Dermopigmentacija_bradavice_in_areole_prejDermopigmentacija_bradavice_in_areole_potem

Dermopigmentacija bradavice in areole

Dermopigmentacija_bradavice_in_areole_prej_3Dermopigmentacija_bradavice_in_areole_potem_3

Dermopigmentacija bradavice in areole

Dermopigmentacija_bradavice_in_areole_prej_4Dermopigmentacija_bradavice_in_areole_potem_4

Dermopigmentacija brazgotine

Dermopigmentacija_brazgotine_prejDermopigmentacija_brazgotine_potem

Dermopigmentacija brazgotine, vitiligo

Dermopigmentacija-brazgotine,-vitiligo,-prejDermopigmentacija-brazgotine,-vitiligopotem

Prijava

Ali ste pozabili geslo?