O STROKOVNJAKINJI

Rita Molinaro je priznana italijanska specialistka na področju estetske in medicinske dermopigmentacije, s katero se ukvarja že od leta 1995. Svojo karierno pot je začela leta 1987 kot vizažistka in jo nadgrajevala z delom v modni industriji ter kozmetičnih hišah v Evropi, Severni Ameriki, Kitajski in Kanadi. Večkrat je osvojila prva mesta na svetovnih tekmovanjih v permanentnem ličenju in poslikavi telesa.

Vrsto let je že docentka za italijansko pokrajino Benečija za izobraževanja s področja tetoviranja in permanentnega ličenja namenjena zdravstvenim delavcem. Je članica ECTP (WCTP World Congress on Tattoo and Pigment Research), evropske zdravstvene organizacije za raziskave o varnosti tetovaž. Je tudi govornica na številnih mednarodnih medicinsko znanstvenih kongresih. Na Fakulteti za Farmacijo Univerze v Ferrari predava študentom kozmetologije o estetski znanosti in tehnologijah. Poleg tega ja avtorica številnih znanstvenih člankov in prispevkov, med njimi lahko izpostavimo študijo izvedeno na skoraj 300 pacientih s 5-letnim spremljanjem, ki je bila objavljena tudi na spletnih straneh italijanskega Ministrstva za zdravje.

V svoji dolgoletni karieri je razvila inovativno metodo dela, ki temelji na uporabi izdelkov, ki jih je tekom dolgoletnih izkušenj sama razvila, in razvoju inovativnih tetovatorskih veščin. Že vrsto let sodeluje z različnimi italijanskimi bolnišnicami, ki so specializirane za zdravljenjem raka na dojkah. Njeno delo se od drugih razlikuje po multidisciplinarnosti, inovativnih materialih in protokolih postopkov, ki pripeljejo do želenega rezultata. Strast do svojega dela jo je vodila do razvoja higienskega in postopkovnega protokola za dermopigmentacijsko zdravljenje onkoloških bolnikov, ki jo je razvila v sodelovanju z LILT (italijanskim društvom za boj proti tumorjem) in skupino Breast Unit iz Trbiža. 

Rita Molinaro je razvila inovativno tehniko dermopigmentacije areole in prsne bradavice: tetovaže z optičnim učinkom, ki tako povrnejo tridimenzionalnost in ob enem estetski videz dojke po mastektomiji, kar predstavlja alternativo kirurški rekonstrukciji.

Leta 2013 je v Rimu prejela prestižno nagrado za življenjsko delo v okviru dogodka Ženska in njene prsi za raziskave in delo na področju dermopigmetacije pri ženskah s patologijo dojk. Njena predanost ljudem, ki jih prizadene onkološka patologija, se je vedno izražala z družbeno angažiranostjo, saj veliko časa posveča delovanju v prostovoljnih društvih.

Prijava

Ali ste pozabili geslo?