Lasersko zdravljenje urinske inkontinence

Pacientke pa se lahko odločijo tudi za minimalno invazivno, enostavno in precej učinkovito ambulantno zdravljenje blage do zmerne stresne inkontinence z lasersko tehnologijo. V naši ginekološki ambulanti uporabljamo medicinski laser Fotona SP Dynamis, s katerim izvajamo lasersko zdravljenje urinske inkontinence tako za stresno urinsko inkontinenco ali sindrom urogenitalne atrofije in terapije za pomlajevanje nožnice. 

Celoten postopek laserskega zdravljenja urinske inkontinence obsega 3 terapije, ki se izvedejo v 4 do 6 tedenskih intervalih. Nato svetujemo obnovitvene terapije običajno enkrat letno. Pred prvim posegom pacientke opravijo pregled oziroma posvet pri ginekologinji, ki glede na anamnezo in ugotovitve ob pregledu pove, ali so primerne kandidatke za tovrstni poseg.

Z laserjem je mogoče opraviti tri različne terapije v sklopu laserskega zdravljenja urinske inkonitnence.

Pošljite povpraševanje za prost termin!

Laserska terapija IncontiLase®

IncontiLase® je patentirana, neinvazivna Er:YAG terapija se uporablja za lasersko zdravljenje blage in zmerne stresne urinske inkontinence, ki temelji na neablativni fototermalni stimulaciji kolagenske neogeneze v tkivih, ki oblagajo nožnico, sečnico in endopelvično fascijo.
Indikacije za zdravljenje s terapijo IncontiLase so blaga in zmerna stresna in mešana urinska inkontinenca (SUI). Klinične študije kažejo, da gre za učinkovit, enostaven za izvedbo in varen postopek.

Kako deluje IncontiLase®?
Fotonin 2940 nm Er:YAG neablativni laser s tehnologijo “Smooth-mode” toplotno vpliva na vaginalno tkivo, spodbuja preoblikovanje kolagena in sintezo novih kolagenskih vlaken v predelu okrog zunanjega ustja sečnice in sprednje stene nožnice. Končni rezultat je ustvarjanje novega kolagena in zategovanje vaginalne sluznice in s kolagenom bogate tako imenovane endopelvične fascije, kar omogoča večjo podporo mehurju in s tem povrnitev normalne funkcije tega organa.
Velika prednost terapije IncontiLaseⓇ je, da gre postopek brez rezov, šivov, krvavitve in skoraj neboleč. Okrevanje je izjemno hitro brez uporabe analgetikov ali antibiotikov.
Običajno se priporočajo tri terapije za lajšanje blage ali celo zmerne stresne urinske inkontinence. Posebna predoperativna priprava ali previdnostni ukrepi niso potrebni. Pacientke se lahko takoj vrnejo k svojim običajnim vsakodnevnim dejavnostim.

Posnetek posega Incontilase®:
https://youtu.be/P3SnLZUeWC8

Laserska terapija IntimaLase®

IntimaLase® je edinstvena, patentirana Er:YAG laserska terapija za brezrezno, neinvazivno fototermično zategovanje vaginalnega kanala. Klinične študije so pokazale, da je IntimaLase učinkovit, enostaven za izvedbo in varen postopek.
Indikacija za IntimaLase® je vaginalni relaksacijski sindrom, to je izguba optimalne strukturne oblike nožnice. To stanje je na splošno povezano s prekomernim raztezanjem vaginalnega kanala med porodom, pa tudi z naravnim staranjem.

Kako deluje IntimaLase®?
Fotonin Er:YAG neablativni postopek toplotno vpliva na vaginalno tkivo, spodbuja preoblikovanje kolagena in sintezo novih kolagenskih vlaken na področju, ki ga osvetljujemo z laserjem. Na ta način se odebeli tkivo okoli nožnice, nožnična cev pa se zoža, ob enem pa se povrne elastičnost tkiva. Končni rezultat kolagenske neogeneze in preoblikovanja je preoblikovana in pomlajena nožnica.

Posnetek postopka IntimaLase®:
https://youtu.be/9Uf0Z7J2QbI

Laserska terapija RenovaLase®

RenovaLase® je edinstvena in inovativna, neinvazivna laserska terapija za zdravljenje simptomov vaginalne atrofije. Temelji na neablativni fototermični obdelavi vaginalnega kanala. Klinične študije kažejo, da je to učinkovit, hiter in varen postopek, ki odpravlja potrebo po dolgotrajnem jemanju estrogena.

Kako deluje RenovaLase®?
Terapija RenovaLase® temelji na lasersko sproženem, blagem in nadzorovanem segrevanju vaginalnega tkiva, ki stimulira angiogenezo, aktivnost fibroblastov in tvorbo novega kolagena brez toplotnih ali ablativnih poškodb. Končni rezultat je povečana debelina epitelija in zmanjšanje simptomov, kot so suhost, srbenje in draženje nožnice in disparevnija.

Posnetek postopka RenovaLase®:
https://www.youtube.com/watch?v=W550ZoN8Dxk

Cenik laserskega zdravljenja urinske inkontinence:

IncontiLase® ali IntimaLase® – 1. terapija 420 EUR
IncontiLase® ali IntimaLase® – 2. terapija 320 EUR
IncontiLase® ali IntimaLase® – 3 in obnovitvene terapije 170 EUR
RenovaLase® – 1. terapija 220 EUR
RenovaLase® – 2. terapija 120 EUR
RenovaLase® – 3. terapija in obnovitvene terapije 75 EUR