KAJ SO PAJČEVINASTE VENE?

To so manjše razširjene vene, polne krvi, ki prosevajo skozi kožo. Včasih so podobne tanjšim zvijuganim črtam. Redko so podobne pajkovi mreži. Lahko so rdečkaste ali modre barve.

KAKO ZDRAVIMO PAJČEVINASTE VENSKE SPREMEMBE?

Te spremembe najpogosteje zdravimo s skleroterapijo. V razširjeno veno vbrizgamo tekočino, ki povzroči rahlo vnetje venskega endotela in s tem povzroči zamašitev vene. Z eno posegom se lahko zdravi več takšnih razširjenih ven. Včasih traja nekaj tednov, preden zdravljene vene popolnoma izginejo. Lahko pa se pojavijo nove “Spider” venske spremembe, ki se jih zdravi na podoben način.

KAJ SO VARIKOZNE VENE?

Varikozne vene so povečane, razširjene vene, v katerih se nabira povečana količina krvi, ki dvigne kožno površino nad temi venami. To je obolenje venskega sistema, ki povzroči, da je krvni tok v nasprotni smeri od običajnega in s tem povzroča počasnejši tok ali stagnacijo krvi. To je glavni vzrok za simptome in težave povezane s krčnimi žilami, kot so pekoče bolečine, nemirnost okončin, otekline, občutek težkih nog. Ponavadi so takšne varikozne vene kot zadebeljeni, nepravilni, mehki svaljki v podkožju, najpogosteje normalne ali modrikaste barve.

KAKO ZDRAVIMO VERIKOZNE VENE?

Danes so na voljo različne tehnike zdravljenja varikoznih venskih sprememb:

  • lasersko zdravljenje,
  • radiofrekvenčna ablacija,
  • selektivna odstranitev manjših venskih spletov v lokalni anesteziji z minimalnimi kožnimi incizijami (mikro-flebektomija),
  • kombinacija teh tehnik,
  • zelo redko klasična kirurška operacija.
  • V Medicinskem centru Medartis po natančnem pregledu in pogovoru s pacientom pripravimo individualen načrt zdravljenja.
ALI ZAVAROVALNICA PLAČA POSEG?

V Medicinskem centru Medartis zaenkrat opravljamo le samoplačniške storitve.

KAKŠEN JE URNIK AMBULANTE?

V Medicinskem centru Medartis pacienta povežemo z zdravnikom, da skupaj po natančnem pregledu in pogovoru, določita individualen načrt zdravljenja.

Prijava

Ali ste pozabili geslo?