Alfa hidroksi kisline (AHA) so naravne kisline, ki jih najdemo v sadju in tudi nekaterih drugih živilih. Mednje spadajo mlečna kislina, ki jo pridobivamo iz kislega mleka, citrusna, ki jo pridobimo iz agrumov, na primer pomaranč, ter glikolna, ki jo pridobivamo iz sladkornega trsa. AHA kislina, ki se najpogosteje uporablja za kožni piling, je glikolna kislina.AHA kisline so kot lepotilni pripomoček v rabi že stoletja.

Že Kleopatra je uporabljala mlečno kislino pridobljeno iz kislega mleka za glajenje kožnih gub in odstranjevanje pigmentnih nepravilnosti na obrazu.

KAKŠNE SO PREDNOSTI KOŽNEGA PILINGA Z AHA KISLINAMI?

AHA kisline ugodno vplivajo na različne kožne nepravilnosti. Za učinkovite so se izkazale pri zdravjenju suhe kože, aken, sončnih peg, z njihovo aplikacijo se zmanjšajo drobne obrazne gube, izboljša pa se tudi tekstura kože. AHA kisline kožo pacientov, ki je od sonca poškodovana in stanjšana, odebelijo do 15 odstotkov. Do tega učinka pride zaradi stimulirajočega učinka AHA kislin na tvorbo novega kolagena, ki je naravni podporni protein kože.

KAKO POTEKA KOŽNI PILING Z AHA KISLINAMI?

Številna kozmetična sredstva, ki so v prosti prodaji, vsebujejo AHA kisline v nizkih koncentracijah. Naši preparati vsebujejo AHA kisline srednje ali visoke koncentracije, ki so na voljo le v specializiranih zdravniških ordinacijah in pri katerih je nujno, da nanos izvaja izkušen strokovnjak v razmaku nekaj tednov. Takšna oskrba je znana kot serija – zaporedje kislinskih pilingov kože. Rezultat serije kožnih pilingov z AHA kislinami naraščujočih koncentracij od 25 do 70 odstotkov je pomlajena koža izboljšane teksture. Številne drobne gubice po obrazu po zaključeni seriji izginejo, koža pa je ponovno sijoča. S pomočjo AHA kislin odstranimo tudi odmrle celice kože in so kot take idealne za obnovo od sonca poškodovane kože.

KATERE SO PREDNOSTI PILINGA KOŽE Z AHA KISLINAMI?

Pred nanosom AHA kisline lahko nanesemo še enega od ojačevalcev luščenja kože, ki še dodatno obogatijo učinek pilinga in so lahko antioksidativni, razmastitveni ali belilni. Med pacienti zlasti priljubljen je belilni ojačevalec, ki izenači ten kože in odpravi razne hiperpigmentacije.
Pomembna prednost kožnega pilinga z AHA kislinami je, da ni motečega luščenja kože in rdečice, ki pri drugih kemičnih luščenjih kože običajno trajata tudi do tedna dni. Po pilingu z AHA kislinami greste lahko že naslednji dan v službo ali se pojavite v družbi.

Za izboljšanje učinka lahko piling z AHA kislinami kombiniramo z drugimi estetskimi posegi, kot so aplikacija botulin toksina, različnih polnil za globje obrazne gube, ki jih s pilingom ne moremo v celoti odstraniti, ter z laserjem.

KATERI SO MOŽNI STRANSKI UČINKI PILINGA Z AHA KISLINAMI?

V kolikor piling izvaja strokovno podkovan specialist, stranskih učinkov pri pilingu z AHA kislinami praktično ni oziroma so minimalni, na primer blaga rdečica, ki ponavadi izgine v 1 do 2-eh dneh.
Kljub temu da je naša težava zgolj lepotne narave pa ima lahko piling kože z AHA kislinami hujše posledice, če ga ne izvaja strokovno usposobljena oseba!

Prijava

Ali ste pozabili geslo?