Nina Suvorov Gregorič, dr. med.

specialistka plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Estetska kirurginja Nina Suvorov, dr. med., specialistka plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije, je tej veji medicine zapisana od leta 2004. Po zaključenem študiju na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani in pripravništvu je plastična kirurgija postala njena izbira. Pod somentorstvom enega najbolj priznanih slovenskih plastičnih, rekonstrukcijskih in estetskih kirurgov Francija Planinška je specializacijo opravila v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani ter jo zaključila s posebno pohvalo »cum laude«.

Izkušnje

Vrsto let je bila kot kirurginja specialistka na kliničnem oddelku za plastično, rekonstrukcijsko, estetsko kirurgijo in opekline del ekipe največje slovenske medicinske ustanove. Njeno strokovno področje znotraj oddelka je bilo preoblikovanje telesa po masivnem hujšanju. Bila je tudi članica predmetnega konzilija.

Plastična kirurgija se izjemno hitro razvija, zato se je izobraževala na več svetovno priznanih klinikah v ZDA – na Kleinert Institute v Louisvilleu, Kentucky, in na M.D. Anderson Cancer Centru v Houstonu, Texas. Med njenimi izobraževanji izstopa trimesečno dodatno izobraževanje iz estetske kirurgije na prestižni Akademikliniken v Stockholmu na Švedskem pri svetovno znanem estetskem kirurgu dr. Peru Hedenu in izobraževanje v ameriškem Houstonu pri dr. Henryu Mentzu, ki je eden izmed vodilnih estetskih kirurgov v ZDA.

Kompetence

Njena specialnost je oblikovanje telesa z zatezanjem kože na različnih delih s posegi, kot so abdominoplastika, brahioplastika, stegenski lifting, kot tudi operacija prsi oziroma korekcija prsi. Kot ženska, ki intimno razume zadrege, nelagodnosti in strahove druge ženske, je posebno pozornost namenila estetski kirurgiji dojk in genitalni estetski kirurgiji.

Pridobivanje novih znanj se v medicini nikoli ne konča, zato Nina Suvorov, dr. med., vseskozi aktivno išče nova spoznanja in prepoznava ter v svoje delo vpeljuje nove trende. Na svojem strokovnem področju se je posebej posvetila anti-aging medicini, iz katere je opravljala evropsko specializacijo, kjer je posebno pozornost namenila urjenju v nekirurških tehnikah pomlajevanja, zlasti injiciranju botulinum toksina in mehkotkivnih polnil.

Svoje znanje s kolegi iz medicine širi kot ena izmed treh slovenskih inštruktoric za botoks in polnila v okviru podjetja Merz aesthetics. Redno se udeležuje izobraževanj, ki jih podjetje pripravlja za svoje strokovnjake in je tako nenehno v stiku z novostmi, ki jih ponujata estetska medicina in plastična kirurgija.

Vseskozi se udeležuje vseh pomembnejših strokovnih srečanj iz plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije doma in po svetu. Strokovna in splošna javnost jo pozna kot kredibilno sogovornico o estetski kirurgiji v medijih.

Je članica SZPREK – Slovensko Društvo Plastičnih, Rekonstrukstivnih in Estetskih Kirurgov, ter evropskega združenja ESPRAS – European Society for Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery. Včlanjena je tudi v evropsko Anti-aging združenje WOSAAM (World Society of Preventive, Regenerative and Anti-aging Medicine).