Nihče ne zgreši sproščenega nasmeha, ki razkrije lepe, zdrave in bele zobe. Zato se danes vse več ljudi zanima za postopek beljenja zob. Vendar je pri tem potrebno vedeti, da je tako oblika, kot barva zobovja pri vsakem človeku drugačna. Barvni odtenki, drugače lahko povsem zdravega zobovja, so od bele do rumene. Poleg tega pa se barva spreminja tudi s časom. Pri otrocih so mlečni zobje običajno beli, kar kaže že njihovo ime, ki izhaja iz beline mleka. Ko pa v zobovju dobimo stalne zobe, le ti z leti že po naravi bolj temnijo kot mlečni. Proces potemnitve se pospešuje tudi z barvili (npr. pitjem rdečega vina, kave, čaja, nikotina, tudi nekaterih zdravil), ki se nalagajo v zobno sklenino. V določenih primerih se obarvanost ne da več odstraniti.

V naši ordinaciji izvajamo beljenje zob s pomočjo Zoom lučke, ki ga je razvilo podjetje Discus Dental. Gre za varen, učinkovit in hiter postopek beljenja zob.
Pomembno je, da se celoten postopek izvaja v ordinaciji pod nadzorom zobozdravnika, ki predhodno dobro pregleda vaše zobovje in vam svetuje oziroma razloži potrebne korake.

Vse skupaj vam vzame le dobro uro časa. Postopek sam je enostaven in neboleč.

Začne se s samo pripravo osušenih zobnih površin z izolacijo ustnic, lic in dlesni.
Nato se na zobne površine nanese Zoom belilni gel, ki se ga aktivira s posebej oblikovano Zoom lučko. Gel je ustrezno sestavljen, pH uravnotežen hidrogen peroksid, ki po aktivaciji z Zoom lučko nežno penetrira v zob in odstrani vsa zabarvanja. Po končanem beljenju, se proces zaključi s premazom s fluorovim preparatom proti morebitni občutljivosti zob. Učinek beljenja je viden takoj.

Pomembno je, da se celoten postopek izvaja v ordinaciji pod nadzorom zobozdravnika, ki predhodno dobro pregleda vaše zobovje in vam svetuje oziroma razloži potrebne korake.